Сьогодні відзначають всесвітній день шоколаду !
Шоколад вважався виключно чоловічим напоєм через його гіркоту. Індійці, винахідники першого шоколадного напою, вживали його у рідкому стані, а саме — змішували мелені і обсмажені какао-боби з водою, а пізніше доповнювали цю суміш перцем чилі. Цей напій нагадував швидше пиво і пили його виключно на свята. Шоколадний напій називали «чоколатль» (одні вчені вважають, що це означало «солодка вода», а інші ж – «гірка»).Перший солодкий шоколад – молочний — з’явився на початку 19 сторіччя внаслідок змішування какао зі згущеним молоком. А після того, як у 1828 році швейцарець Деніел Пітер за допомогою гідравлічного пресу перетворив какао-боби в масло, люди скуштували перші шоколадні плитки, до складу яких входило кавове масло і цукор.Церква довго вирішувала, чи можна під час посту вживати напій, що приносить задоволення людям. Однак проблема зникла після того, як Папа Римський у 1569 році ковтнув гарячого шоколаду і переповнений емоціями вигукнув: «Під час посту пити шоколад можна. Хіба така гидота може приносити комусь задоволення!»